Prettig wonen

Carintreggeland werkt hard aan duurzaam en waardevol wonen. Want een prettige woonomgeving, waar iedereen zich thuis voelt, is belangrijk.

De Stoevelaar

Goor

De huidige Stoevelaar is ruim vijftig jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom gaat Carintreggeland op de plek van de Stoevelaar een nieuwe Stoevelaar bouwen. Er komen drie nieuwe gebouwen van drie verdiepingen rondom de Wheehof. In een gebouw komen 34 seniorenappartementen, de andere twee krijgen een bestemming als verpleeghuis voor 96 bewoners. Tussen de gebouwen komen tuinen en een park. Het wordt een mooie groene omgeving. We verwachten in het tweede kwartaal van 2022 te starten. De eerste fase duurt tot de eerste helft van 2023. Aansluitend bouwen we twee verpleeghuisgebouwen. Deze fase duurt ongeveer twee jaar. In de laatste fase wordt de huidige­ Stoevelaar gesloopt en wordt het terrein opnieuw ingericht. De verwachting is dat eind 2025 alles klaar is. Op de hoogte blijven?

St. Elisabeth

Delden

Op 25 mei 2021 is gestart met de voorbereidende werkzaam­heden voor de uitbreiding van St. Elisabeth in Delden. Er komt een extra wooneenheid voor mensen met geheugen­problematiek. In het nieuwe deel is straks plek voor acht bewoners. Er komt een grote, gezamenlijke woon­kamer en daarnaast krijgen alle bewoners een eigen zit-slaapkamer en eigen sanitair. De verwachting is dat de bouw begin oktober 2021 gereed is.

Het Woolde

Hengelo

Het tweede deel van de nieuwbouw van Het Woolde is op 28 januari 2021 opgeleverd. Met de bouwkundige oplevering is een eind gekomen aan de bouwwerkzaamheden. In totaal biedt het nieuwe Woolde huisvesting aan 84 bewoners. Daarvan zijn op 18 juni 2019 36 bewoners komen wonen in het eerste gebouw, aan de Woolderesweg, dat drie verdiepingen telt. Op 2 maart 2021 zijn de laatste bewoners verhuisd naar de nieuwbouw aan de Geerdinksweg. Dit gebouw is vier verdiepingen hoog en vormt ook de algemene toegang tot Het Woolde. Op de bovenste verdieping zijn woongroepen voor mensen met een niet-westerse achtergrond. Mensen met dementie vallen namelijk vaak terug op gewoontes en gebruiken uit het verleden. Binnen de woongroepen is hier speciaal aandacht voor. De officiële opening van Het Woolde vindt plaats in september 2021.

Waardevol

wonen

De bouwprojecten en renovaties worden gecoördineerd door Twinta, de vastgoedtak en dochter van Carintreggeland. Twinta verhuurt, bouwt, beheert, onderhoudt en renoveert gebouwen. Met aandacht voor prettig wonen en de zorgmomenten in het leven.

Wilt u in een Carintreggeland Huis komen wonen?

Bel 088 - 367 70 00 (lokaal tarief)

Deel dit artikel