Kort nieuws

Ik mag van de dokter alleen lauw water drinken

Een indringend boek over het leven van een mantelzorger. Dat is ‘Ik mag van de dokter alleen lauw water drinken’ van auteur Aafke Kelly.

Aafke vertelt over de zorg voor haar aan dementie lijdende moeder en de invloed daarvan op haar dagelijks leven. Ze doet dit recht uit het hart. Nederland telt zo’n drie miljoen mantelzorgers. De meeste daarvan hebben niet gekozen voor de vaak zware zorgtaak die ze uitvoeren. Veel mantel­zorgers zullen zich in het boek herkennen, ook diegenen die iemand ver­zorgen met een ander ziekbeeld dan dementie. Bent u lid van De Ledenservice? Dan is dit boek, dat zich deels afspeelt in één van de huizen van Carint­reggeland, met korting te koop via De Ledenservice of bel 088 367 2373).

Prijs voor SamenUit!

Reisbureau SamenUit! won in maart 2021 de Tom Sebastiaan Gans Prijs, een prijs voor een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de maat­schappij. SamenUit! mocht een cheque van € 12.500 in ontvangst nemen, omdat het bureau met projecten ouderen verbindt met jongeren. De samenwerking met het ROC van Twente is hiervan een voorbeeld. “Door mensen met elkaar in contact te brengen, willen wij een­zaamheid verzachten. Daar zullen we het geld ook voor gebruiken”, vertelt Mirjam Molenkamp van SamenUit!

Een (loop)baan bij Carintreggeland

Werken bij Carintreggeland is meer dan alleen een baan, het is een loopbaan. We bieden medewerkers allerlei mogelijk­heden om zichzelf te blijven ontwikkelen. Alle collega's moeten waardevol kunnen werken. Waardevol werken is voor ons alles wat voor medewerkers bijdraagt aan goed, veilig en prettig je werk kunnen doen. We gunnen dat iedereen. Wil je bij ons komen werken? Je kunt nu eenvoudig solliciteren op onze vernieuwde website. Hier vind je ook al onze vacatures. Onze recruiters helpen graag met het zoeken naar een leuke, passende functie binnen onze organisatie.

Deel dit artikel