Taart en slingers voor jubilarissen

Taart en slingers voor jubilarissen

Taart en slingers voor jubilarissen

Zet de taart maar klaar! Er zijn dit jaar meer dan 200 jubilarissen bij Carintreggeland. Medewerkers die 40, 25 of 12,5 jaar in dienst zijn? We zetten ze graag in het zonnetje!

Nét 18 is Hermien Bos als ze begint als voedingsassistent bij St. Elisabeth in Delden. “Ik deed de opleiding ziekenverzorging, maar vond het niks. Van mijn ouders mocht ik niet stoppen voor ik een baantje had. Ik solliciteerde daarom op de vacature in Delden, een week later kon ik al beginnen.” Dat ze veertig jaar later nog steeds bij Carintreggeland werkt, had ze nooit gedacht. “Iedere keer waren er nieuwe uitdagingen.”

Nieuwe kans

Hermien volgde onder meer de koksopleiding en werkte 26 jaar als kok. In 2006 deed zich een nieuwe kans voor, ze mocht de opleiding SPW niveau 4 gaan doen. Uiteindelijk werd Hermien medewerker Welzijn & Activering bij Hooghagen. “Later ging ik naar ’t Gerbrand in Hengelo, waar ik werk als Welzijncoach. Nog altijd ga ik met plezier naar het werk. Ik bezorg mensen graag een zinvolle dag, met veel warmte. En ik heb heel veel leuke collega’s. Er zijn er zelfs een paar uit de begintijd waar ik nog regelmatig contact mee heb.” De jaren vliegen voorbij, merkt Hermien. “Ik hoop dat ik dit werk kan blijven doen tot mijn pensioen.”

Terug naar het oosten

Na zijn opleiding in Enschede werkt Hans Bruning een aantal jaren in Amsterdam. In 1995 besluit hij terug naar het oosten te gaan, waar hij een baan vindt als leidinggevende bij Carintreggeland Huis Eugeria in Almelo. “Later werd ik daar manager. In die tijd maakten we de overstap van grote afdelingen naar meer kleinschalige woonvormen. Een positieve ontwikkeling, als je het mij vraagt. Dat er in die omschakeling een beroep werd gedaan op de deskundigheid van het personeel was heel fijn.”

Geen andere baan

Vijfentwintig jaar later combineert Hans zijn directe werk in de zorg met het geven van trainingen. Bij Het Leerhuis geeft hij onder meer voor-lichting over het elektronische zorgdossier. “Voor mij is die afwisseling heel goed. Het mooie van onze organisatie vind ik dat er altijd volop mogelijkheden zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom heb ik eigenlijk nooit overwogen om een andere baan te zoeken.”

"Het werk is fantastisch en heel gevarieerd"

Fantastisch werk

Ook wijkverzorgende Ingrid Eidhof-Koopman viert dit jaar feest, ze is 12,5 jaar in dienst. “Ik heb jaren in een verzorgingshuis in Almelo gewerkt, maar daar kreeg ik steeds minder uren. Een vriendin van mij zei ‘kom toch bij Carintreggeland’. Ik heb contact gezocht en kon direct beginnen.” ’s Ochtends rijdt Ingrid door de omgeving van Ootmarsum om mensen te helpen de dag goed te beginnen. Helpen met kousen, met douchen of ondersteuning bieden na een operatie. “Dit werk is fantastisch en heel gevarieerd. Ik kan het iedereen aanraden, zelf had ik dit ook veel eerder moeten doen.”

Overal is een verhaal

Cliënten nemen Ingrid vaak in vertrouwen. “Dat is het mooie aan dit werk, overal is een verhaal. Je komt bij echtparen, maar ook bij alleenstaande mensen en bij jongeren. Het is heel dankbaar om mensen in hun eigen omgeving te verzorgen. Ze zijn daardoor op hun gemak.” Ingrid zegt helemaal op haar plek te zijn. Met sommige mensen heeft ze inmiddels een bijzondere band opgebouwd. “Er zijn een paar cliënten waar ik al jaren kom. Als ik terug ben na een paar weken vakantie, blijkt dat ze je toch een beetje hebben gemist.”

200 keer

feest

Dit jaar zijn er ruim tweehonderd jubilarissen bij Carintreggeland! Daar zijn we bij Carintreggeland trots op. En blij mee! Medewerkers krijgen dan ook volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen en door te groeien. Waardevol werken is prettig werken. Daarom is het belangrijk dat medewerkers plezier hebben in hun werk en dat er een goede balans is tussen werk en privé. Namens alle collega’s: van harte proficiat!!

Ook werken bij Carintreggeland?

Deel dit artikel