Prettig wonen

Prettig wonen

Carintreggeland werkt hard aan waardevol wonen. Een prettige woonomgeving is voor iedereen belangrijk. Door duurzaam te (ver)bouwen blijft Carintreggeland stappen maken.

St. Elisabeth

Delden

St. Elisabeth in Delden breidt uit met een extra wooneenheid. Deze is bedoeld voor bewoners met dementie. St. Elisabeth is vanwege de gunstige ligging en de goede zorg namelijk een gewilde locatie. Niet alleen Deldenaren willen hier hun oude dag slijten, ook inwoners uit de omgeving zien dit plekje wel zitten. Er is zelfs interesse uit Borne, Bornerbroek, Enter en Hengelo. In het nieuwe deel verblijven acht bewoners volgens het kleinschalig wonen-principe. Met deze uitbreiding heeft ook de tweede verdieping zestien bewoners. Er zijn namelijk twee groepen van acht bewoners per bouw­laag. Voor de nieuwe groep zal een grote, gezamenlijke woonkamer worden gerealiseerd. Daarnaast krijgen alle bewoners een eigen zit/slaapkamer en individueel sanitair. Iedere dag wordt er ‘op de groep’ gekookt. Het nieuwe gedeelte, aan de kerkzijde van het gebouw, heeft straks dezelfde indeling als de andere wooneenheden.

Het Woolde

Hengelo

Een mijlpaal! Bij Het Woolde in Hengelo is half september het hoogste punt van de bouw bereikt. Normaal gesproken wordt dat groots gevierd. Vanwege de coronamaatregelen bleef het dit keer bij een klein feestje op anderhalve meter afstand. Bestuurder Heidi de Bruijn: “Ik volg de ontwikkeling van de bouw natuurlijk met grote interesse. Ondanks de bizarre situatie door het coronavirus loopt de bouw goed op schema. De samenwerking tussen de bouwpartijen Kormelink Bouw, De Groot Installatiegroep en Alferink Installatietechniek verloopt erg prettig.” Het eerste gebouw van Het Woolde wordt inmiddels alweer een jaar door 36 mensen bewoond, verdeeld over zes groepen. “We horen van bewoners veel positieve geluiden. Ook medewerkers zijn erg tevreden. Het is fijn wonen en fijn werken in Het Woolde. Dat geeft een vertrouwd gevoel richting de oplevering van het tweede gebouw in 2021.”

De Botterhof

Wierden

Vorig jaar zat Carintreggeland al met de gemeente Wierden en een architect aan tafel. Nu ligt er een plan voor het braakliggende terrein tussen De Botterhof en de Wilhelminastraat. Het plan is om hier een gebouw te plaatsen dat aan 24 mensen met een chronische lichamelijke aandoening onderdak biedt. IAA Architecten uit Enschede maakt momenteel het schets­ontwerp. Voorwaarde is dat het gebouw moet passen in de omgeving en dat er een verbinding komt met het huidige De Botterhof. Bewoners kunnen straks gebruik maken van aanwezige voorzieningen zoals de ontmoetingsruimte, snoezelbadkamer, kapsalon en de binnentuinen. Het gebouw wordt ingericht volgens het kleinschalig wonen-principe. Woonkamers worden gedeeld, bewoners hebben wel een eigen studio met sanitair. Op dit moment bevindt het plan zich in de haalbaarheidsfase.

Waardevol

wonen

De bouwprojecten en renovaties worden gecoördineerd door Twinta, de vastgoedtak en dochter van Carintreggeland.

Wilt u in een Carintreggeland Huis komen wonen?

Bel 088 - 367 70 00 (lokaal tarief)

Deel dit artikel