Voorwoord

Het zijn bijzondere tijden. Veel gaat anders dan we gewend zijn. Het coronavirus raakt ons allen. Nadat we in de zomer wat op adem konden komen, grijpt het virus weer om zich heen. Binnen Carintreggeland doen we er echt alles aan om het virus buiten de deur te houden. Want we willen natuurlijk liever niet terug naar hoe het was in het voorjaar. De sluiting van de locaties had veel gevolgen. Voor bewoners, familie, medewerkers en voor onze vrijwilligers. Het was een onzekere en moeilijke tijd. In dit magazine blikken onze bestuurders Jeroen Kleinjan en Heidi de Bruijn hierop terug en delen ze hoe ze deze periode hebben ervaren.

Door corona hebben sommige zaken even stilgelegen. De focus lag op de continuïteit van de zorg. Vanzelfsprekend. Wellicht heeft u de juni-uitgave van Deel! gemist? Deze is niet verschenen omdat we geen interviews konden houden en de fotograaf geen foto’s kon maken op locatie. Gelukkig kon dit wel in de zomermaanden. Tijdens een digitale redactievergadering hebben wij opnieuw een gevarieerde uitgave voor u gemaakt. Naast de rubrieken die u van ons gewend bent, leest u over beeldbellen in de coronaperiode en vindt u een artikel dat ingaat op onze nieuwe kijk op gezondheidszorg. We leggen namelijk steeds meer de nadruk op gezondheid en waardevol leven, met een focus op wat nog wél kan in plaats van wat niet. Op wat waarde toevoegt aan de kwaliteit van leven. En hoe wij als Carintreggeland daarbij kunnen ondersteunen.

Zoals gezegd, het virus is nog steeds onder ons. We zien de besmettingen nu (begin oktober) flink toenemen. En dat baart oprecht zorgen. Hoe de situatie in Nederland is als deze editie uitkomt, weten we niet. Samen dragen we de verantwoordelijkheid om het virus te bestrijden. Het risico op een besmetting, met alle nare gevolgen van dien, is echt reëel en daarom houden we ons scherp aan de RIVM-richtlijnen. Voor de veiligheid van ons allen. We houden minimaal anderhalve meter afstand van elkaar, wassen en desinfecteren onze handen en schudden ze niet. En we laten ons testen bij corona-achtige klachten zoals niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, verhoging of koorts en plotseling reuk- of smaakverlies. Bovendien dragen we bij Carintreggeland mondmaskers. Dit geldt voor mensen die onze verpleeghuizen bezoeken, Carintreggelandmedewerkers en vrijwilligers. We dragen deze óók als we geen klachten hebben. Voor de veiligheid van u en uw naasten en voor die van onze collega's.

En in de tussentijd bieden we u graag even afleiding met dit magazine. Wij wensen u veel leesplezier. Wees alert en blijf gezond!

De Deel!-redactieraad Annemarie, Irma, Leonie, Jeanine, Chantal, Karin en Renate

Deel dit artikel