Een fijne plek met structuur voor Piet

Sinds deze zomer woont Piet Boswerger zelfstandig in Carintreggeland Huis Hoog Schuilenburg. Thuis ging het niet meer. Dankzij de goede samenwerking tussen diverse organisaties heeft Piet dit plekje kunnen vinden.

Tot vorig jaar woonde Piet Boswerger in een aanleunwoning in Tubbergen, maat toen de corona­crisis uitbrak ging dat niet meer. Gebrek aan structuur versterkte zijn psychische problemen. Piet: “Ik ben in paniek geraakt.” Het hele jaar rommelde hij nog door, maar toen het echt niet meer ging pakten de instanties door. Piet kwam terecht op de locatie Westerdok bij Dimence. Kayleigh Huis in ’t Veld - Timmerhuis is verpleegkundig specialist GGZ in opleiding bij Dimence, ze werkt voor het team ambulant ouderen. Kayleigh: “Piet is opgenomen geweest bij Dimence, met de intentie om na de behandeling weer terug naar huis te kunnen.” Uiteindelijk bleek dat dit niet ging. “Vervolgens zijn we gaan kijken naar wat Piet nodig had. Hij kan namelijk nog best veel dingen zelf.”

‘Hoe kan het wél’

Een complexe situatie die vraagt om maatwerk. Daarom overlegt Dimence met andere zorg­organisaties, waaronder Carintreggeland, om tot de beste woonoplossing te komen. Kayleigh: “Door verschillende zorginstellingen werd aangegeven dat de problematiek van Piet daar niet passend was. Zeker in corona­tijd was een woning vinden daarom lastig. Gelukkig zeiden ze bij Carintreggeland: ‘we gaan kijken naar hoe het wél kan’.”

Gezette tijden

In de zomer van 2021 verhuist Piet naar Carintreggeland Huis Hoog Schuilenburg in Almelo. Daar krijgt hij niet alleen zorg van Carintreggeland, maar spreekt hij ook wekelijks met zijn contactpersonen van Dimence. Piet: “Ik heb hier minder klachten. De zorg verloopt op gezette tijden, ik heb structuur. Ik zie er ook beter uit. Dit is het beste wat ik had kunnen doen.” Twee dagen per week gaat Piet naar een zorgboerderij van de zorgorganisatie ‘Hanna Zorgt’ voor dagopvang. Piet: “Op maandag en donderdag ga ik naar de boerderij. Dan ben ik lekker uit huis en kan ik mijn problemen even vergeten.” Kayleigh: “We kijken graag naar wat de persoon zelf wil en hoe we iemand in zijn kracht kunnen zetten. Ik weet nog goed dat Piet vertelde dat hij zijn vrijheid niet kwijt wilde raken. Op deze plek bij Carintreggeland is dat gelukt. Piet kan de deur nog uit, maar heeft op deze manier wel de structuur die hij nodig heeft.”

"Ik heb hier minder klachten, dit is het beste wat ik had kunnen doen"

Anders

samenwerken

“Om Piet waardevol te ondersteunen, werken diverse organisaties intensief samen. Zo hebben we dit voor Piet voor elkaar kunnen krijgen”, vertelt Kayleigh Huis in 't Veld. “Vanuit Dimence hebben we trainingen gegeven aan medewerkers van Carintreggeland. Zij zijn niet gewend om te werken met dit soort ziektebeelden. Nog steeds zoeken we elkaar op als het nodig is. We kunnen op elkaar bouwen, dat is heel mooi om te zien.”

Deel dit artikel