Prettig wonen

Carintreggeland werkt hard aan duurzaam en waardevol wonen. Want een prettige woonomgeving, waar iedereen zich thuis voelt, is belangrijk.

Het Woolde

Hengelo

Op 14 september 2021 is de nieuwbouw van Carintreggeland Huis Het Woolde officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden. Speciaal voor de gelegenheid werd een tent naast het gebouw neergezet, waarin bewoners, familieleden en andere genodigden werden ontvangen. Prinses Margriet kreeg na de opening een rondleiding door het gebouw, waar ze ook een aantal bewoners sprak. Ook ontmoette ze medewerkers en de zorgrobot die op Het Woolde actief is. Tenslotte bezocht Prinses Margriet de afdeling voor mensen met een niet-westerse achtergrond in Het Woolde. Op een speciale afdeling worden zij ondersteund in hun eigen leefwereld, wensen en behoeften. Het nieuwe Woolde bestaat uit twee gebouwen waarin 84 bewoners wonen. Daarvan wonen 36 bewoners in het gebouw aan de Woolderesweg en 48 bewoners in het gebouw aan de Geerdinksweg.

St. Elisabeth

Delden

Op 1 november 2021 is de nieuwgebouwde PG-woning in het St. Elisabeth in gebruik genomen. De afgelopen tijd is hard gewerkt om de zesde PG-woning te bouwen op de tweede verdieping van het St. Elisabeth. De nieuwe woning biedt plaats aan acht bewoners met dementie. Elke bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer met eigen badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke huiskamer met balkon. De nieuwe woning heeft de naam Vossenbrink gekregen.

De Stoevelaar

Goor

De Stoevelaar in Goor is vijftig jaar oud en voldoet bouwkundig niet meer aan de eisen voor hoe we willen wonen en leven als we op leeftijd zijn. Daarom gaat Carintreggeland op dit terrein een nieuwe Stoevelaar bouwen die bestaat uit drie gebouwen. Eén gebouw is bestemd voor zelfstandig wonen (met zorg), de andere twee gebouwen zijn bestemd voor verpleeghuiszorg. De nieuwe gebouwen worden zorgvuldig ingepast in de omgeving en passen bij het karakter van de wijk.

H. Hartstralaan

Hengelo

Sinds 11 november 2021 werken de Raad van Bestuur en de onder­steunende diensten vanuit het nieuwe pand aan de H. Hartstralaan 100. Ook Twinta en Alerta (dochter­organisaties van Carintreggeland) vinden hier onderdak. Het nieuwe werken heeft in 2020 zijn intrede gedaan binnen Carintreggeland. Dat betekent dat kantoor-medewerkers zowel vanuit de Hartstralaan als vanuit huis werken. Zo wordt de beschikbare kantoorruimte efficiënt en duurzaam ingezet.

Waardevol

wonen

De bouwprojecten en renovaties worden gecoördineerd door Twinta, de vastgoedtak en dochter van Carintreggeland. Twinta verhuurt, bouwt, beheert, onderhoudt en renoveert gebouwen. Met aandacht voor prettig wonen en de zorgmomenten in het leven.

Wilt u in een Carintreggeland Huis komen wonen?

Bel 088 - 367 70 00 (lokaal tarief)

Deel dit artikel