Plezier in je werk is veel waard

Waardevol werken is belangrijk, vindt Sharon Groener. Zij werkt sinds 1 september bij Carintreggeland. “Ik fiets iedere ochtend met veel plezier naar mijn werk.”

Al haar halve leven werkt Sharon (44) in de zorg. “Ik werkte negentien jaar op een afdeling met mensen met dementie en wilde iets anders.” Dat lukte, Sharon vond een andere baan, maar zat niet op haar plek. Sinds september zit ze dat wel, namelijk in de functie van helpende bij Carintreggeland Huis Dokter Eekmanhof. “Die locatie vond ik altijd al gezellig, daarom wilde ik nu echt doorpakken.” Op de site van Carintreggeland ziet ze een vacature voor precies deze locatie in Denekamp. “Geweldig.”

Iedere dag blij

Sharon solliciteert en wordt na een gesprek met de recruiter uitgenodigd door het team. Al snel kan ze in Denekamp aan de slag. “Ik heb het hier echt naar mijn zin. Het is hier ‘ons kent ons’ en ik ben in een heel leuk team terechtgekomen. Ook is het een mooie bewonersgroep om mee te werken.” Ze is iedere dag blij dat ze de stap heeft genomen. “Ook mijn man en kinderen merken dat ik weer goed in mijn vel zit. Ik ga echt vrolijk naar mijn werk en dat is heel veel waard.”

Beste match

Recruiter Christy Prins noemt Sharon een mooi voorbeeld van de manier van werken van Carintreggeland. “We hebben veel mooie vacatures en hopen altijd iemand te vinden die goed past binnen een team.” Wie solliciteert heeft eerst een gesprek met een van de recruiters. Als alles klopt, is er vervolgens een ‘klikgesprek’ op de betreffende locatie. Christy: “Die klik met collega's vinden we heel belangrijk. We zoeken een goede match voor de lange termijn. Lukt het op de ene locatie niet, dan lukt het misschien op een andere plek. Want als collega’s goed in hun vel zitten, merken cliënten dat ook. Voor hen is de zorg dan ook waardevoller.”

Iedere maandag introductiedag

Om de juiste mensen te vinden zorgt Carintreggeland ervoor dat ze steeds beter gevonden worden. Met vlogs die laten zien wat het werk inhoudt of via opvallende posts op social media. Via de website werkenbijcarintreggeland.nl zijn er genoeg vacatures te vinden. Recruiter Christy Prins: “Als je solliciteert hebben we altijd persoonlijk contact. We vragen graag een referentie, want dat vinden we belangrijk.” Na dit eerste kennismakingsgesprek wordt samen besproken bij welk team het cv wordt voorgelegd en wat het beste past. Wie aangenomen is wordt op de centrale introductiedag uitgenodigd. Die vindt doorgaans plaats op de eerste van de maand of een maandag. Dat is meteen de startdag van de nieuwe collega. Christy: “Daar loop je deur uit met een werkende IPad, passende kleding en een toegangspasje. Zo kun je meteen goed aan de slag. Vervolgens zorgen we dat je een week ‘boventallig’ bent, zodat je echt tijd krijgt om ingewerkt te worden. Een goede start kan je namelijk maar een keer maken.”

V.l.n.r. Leslie Schutte, Christy Prins en Laura Reichgelt.

#waardevolwerken

Deel dit artikel