Kort nieuws

Bosgroepen steunen ook in 2021 dagprogramma Zorgend Landschap

Carintreggeland en Landschap Overijssel bieden een uniek dagprogramma in de buitenlucht: Zorgend Landschap.

Dit programma met activiteiten buiten en in de natuur is bedoeld voor (jonge) mensen met dementie, mensen met geheugen­problemen door niet aangeboren hersen­aandoeningen en mensen met depressieve klachten. Het programma stimuleert de geest, maakt deelnemers actiever en bevordert de zelfredzaamheid. De Bosgroepen ondersteunen ook dit jaar dit mooie initiatief, met een donatie van € 1.000. De cheque werd maandag 1 november 2021 overhandigd op locatie landgoed Al Goed in Enschede.

Nieuw team ondersteunt bij dementie en zeer ernstig probleem­gedrag

De behandeling en begeleiding van mensen met dementie en zeer ernstig probleemgedrag is complex en vraagt extra aandacht en expertise. In samenwerking met Liberein en TriviumMeulenbelt­Zorg hebben we de handen ineengeslagen en gezamenlijk een regionaal consultatieteam opgezet. Dit consultatieteam met de naam ‘D-ZEP Alliantie Twente’, ondersteunt sinds deze maand zorgcollega’s van VVT-instellingen in de regio Twente, die in hun werk te maken hebben met mensen met dementie die zeer ernstig probleemgedrag (D-ZEP) vertonen. Binnen het consultatieteam wordt kennis en expertise gebundeld met als belangrijkste resultaat handvatten bieden aan de zorgprofessionals en naasten, waardoor het welbevinden van cliënten wordt vergroot.

Waardeer ons op Zorgkaart Nederland

Waarderingen op Zorgkaart Nederland geven ons een indruk van wat onze cliënten vinden van onze zorg. Dat vinden we belangrijk. Zo kunnen we immers onze zorg en ondersteuning steeds beter maken. Al onze Carintreggeland Huizen en onze wijkverpleging per gemeente staan erop! Neem een kijkje op www.zorgkaartnederland.nl, zoek op Carintreggeland en laat uw waardering achter. Waardeert u onze wijkverpleging? Wilt u er dan bij vermelden om welk team het gaat?

Deel dit artikel