Moeder zien genieten via Familienet

Mooie momenten delen. Daar draait het om bij Familienet, een app om familie op de hoogte te houden. Jacqueline Verschoor: “Geweldig om zoveel mee te krijgen van waar mijn moeder mee bezig is.”

Greet Nijhof (91) woont vanwege haar dementie al zes jaar in Carintreggeland Huis ’t Gerbrand. “Via persoonlijke gesprekken en via het digitale cliëntdossier MyCaRe worden mijn broers en ik natuurlijk goed geïnformeerd over het welzijn van onze moeder”, vertelt dochter Jacqueline Verschoor. Om nog beter op de hoogte te zijn kwam daar een communicatie­middel bij. Familienet. Een app om leuke nieuwtjes en foto’s te delen.

Uitkomst

Jacqueline: “Vooral in coronatijd was dat echt een uitkomst. We konden helaas niet op bezoek, maar dankzij de app wisten we toch waar onze moeder de hele dag mee bezig was. Heel waarde­vol. We zien algemene beelden van ’t Gerbrand voorbijkomen, maar ook persoonlijke foto’s van onze moeder. Van herfst­wandelingen, knutselmiddagen of andere activiteiten. Wij kunnen daarop reageren en die reacties gaan weer naar het personeel.”

"Dankzij Familienet krijgen we toch veel mee van wat onze moeder doet"

Mooie aanvulling

Een mooie aanvulling, noemt Jacqueline het. “Ik zie mijn moeder knippen en plakken of lekker bezig zijn tijdens een spelletjesmiddag. Dan is ze heel fanatiek en staat ze met haar 91 jaar gewoon vooraan. Dat is toch geweldig?” Het personeel deelt foto’s of berichten, de familie kan daar op reageren. “Zo heb ik in een reactie een foto van mijn vakantie geplaatst. Dan weet iedereen meteen waar ik ben.”

Meteen kijken

De app staat op Jacquelines telefoon en bij een melding kijkt ze meteen. “Mijn broers reageren ook altijd. Het is gewoon een mooi medium. Mijn moeder kan ons zelf niet meer vertellen wat ze heeft gedaan, daar heeft ze geen besef meer van. Gelukkig herkent ze ons nog wel, maar de korte termijn is weg. Dankzij Familienet krijgen we toch veel mee. Laatst kregen we bijvoorbeeld een foto van haar tussen de bloemen in de tuin. Dan is ze even onrustig en mag ze van de verpleging naar buiten. Dan trippelt ze met haar rolstoel tussen de bloemen. Op die foto zie ik écht dat ze daarvan geniet. Dat is toch prachtig?”

Veel geluk

met dit team

Jacqueline prijst zich gelukkig met het team bij Carintreggeland Huis ’t Gerbrand. “Ik vind dat ze het geweldig doen. De medewerkers zijn zo enthousiast over hun werk en over de activiteiten die ze met of voor de bewoners doen. Ze hebben een zwaar beroep maar blijven positief en enthousiast. Daar neem ik echt mijn petje voor af.”

Deel dit artikel