“Werken in de zorg is mijn droom”

Daniëlle Beltman wilde altijd al heel graag in de zorg werken. Door haar autisme leek dit lange tijd niet mogelijk. Bij Carintreggeland krijgt ze de kans om haar droom waar te maken.

Bijna dagelijks helpt Daniëlle bewoners van De Botterhof ’s ochtends bij het wassen en aankleden. En in de avond zorgt ze er voor dat mensen weer naar bed kunnen. “Ik vind het superleuk om te doen,” vertelt ze. “Vooral om de mensen te verzorgen en klaar te maken voor een nieuwe dag.”

Autisme

Daniëlle geniet van haar werk en heeft duidelijk haar plek gevonden. Dat was echter niet vanzelfsprekend. Daniëlle heeft namelijk autisme. Voorheen kreeg ze vaak te horen dat werken in de zorg niet voor haar weggelegd was. Carintreggeland kijkt echter niet naar wat mensen niet kunnen, maar vooral naar wat ze wel kunnen. “Ik heb de opleiding Facilitair medewerker gedaan. Mijn stage deed ik bij de Elshof. Naast schoonmaken hielp ik ook vaak bij het middageten en, als huiskamerassistent, bij diverse activiteiten. Dat ging zo goed dat ik van Carintreggeland de kans kreeg om op De Botterhof te werken en te leren voor helpende in de zorg.”

Goede begeleiding

In haar werk en bij haar opleiding krijgt Daniëlle alle hulp. Ze heeft een werkcoach en krijgt hulp bij haar studie. Daarnaast wordt ze ondersteund door de organisatie EEGAplus, die jonge mensen als Daniëlle begeleidt in een ontwikkeltraject naar een betaalde baan. “Ik heb het erg naar mijn zin op De Botterhof. Dit werk past echt bij mij. Het is fijn dat ik geholpen wordt door mensen die kijken naar wat ik wél kan en wat ik nodig heb om dit werk te kunnen doen. In mijn opleiding leer ik onder meer hoe je omgaat met ouderen met dementie, maar in de praktijk leer ik uiteindelijk het meest. Mijn autisme beperkt mij niet. Sterker nog, ik kan mijn cliënten heel goed uitleggen wat we gaan doen. Zelf houd ik namelijk ook van duidelijkheid.”

Leren &

ontwikkelen

Carintreggeland ondersteunt medewerkers actief om het beste uit zichzelf te halen. En doet dit op allerlei manieren. Van opleidingen en korte trainingen tot teamontwikkelsessies en e-learning. Leren en ontwikkelen is dan ook een rode draad binnen de organisatie. Eén op de vijf medewerkers volgt een opleiding. Dat zijn zij-instromers, stagiaires en eigen medewerkers. Carintreggeland gelooft dat als medewerkers plezier in hun werk hebben, zij dat ook overbrengen op cliënten.

Deel dit artikel