Bouwen aan de toekomst

Carintreggeland werkt hard aan waardevol wonen. Door onder meer duurzaam te (ver)bouwen en prettige woonomgevingen aan te leggen. Lees hier de ontwikkelingen.

De Stoevelaar

Goor

Carintreggeland Huis De Stoevelaar is verouderd. Daarom is nagedacht over de invulling van De Stoevelaar en het terrein eromheen; De Stoevelaar, De Wheehof en de aanleunwoningen. Dit terrein wordt herontwikkeld. Het aantal plekken blijft gelijk dus voor iedereen die op dit terrein woont, is er straks ook een woonplek! De huidige Stoevelaar gaat plaatsmaken voor nieuwe gebouwen. In de nieuwbouw gaan bewoners in kleinschalige woonvormen samenleven. Alle woongroepen krijgen een gezamenlijke ingerichte woonkamer en keuken. Alle bewoners krijgen een eigen badkamer en woon-/slaapkamer met personenalarmering. De Wheehof wordt ingepast op het Stoevelaarterrein. Op dit moment wordt gekeken naar waar kwaliteitsverbeteringen kunnen worden aangebracht. De aanleunwoningen worden óf meegenomen in nieuwbouw óf in een renovatietraject. De komende periode gaan we met velen nadenken over het ontwerp, de invulling van de gebouwen en het terrein.

Humanitas

Hengelo

In de locatie Humanitas is recreatiezaal De Meent geheel vernieuwd. Het heeft een mooie nieuwe vloer, nieuwe keuken, nieuwe gordijnen en nieuwe verlichting gekregen. De muren zijn geverfd en het meubilair is vernieuwd. Op de eerste verdieping zijn negen kamers omgebouwd tot eerstelijns­verblijf-kamers. Mensen kunnen gebruikmaken van deze ELV-kamers als ze tijdelijk, om een medische reden, niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld omdat ze in het ziekenhuis hebben gelegen.

De Schutse

Rijssen

Om De Schutse meer toekomstbestendig te maken, hebben er diverse verbouwingen plaats­gevonden. Zo zijn de badkamers en bewonerstoiletten voorzien van een nieuwe vloer, nieuw tegelwerk en nieuw sanitair. Daarnaast zijn de spoelkeukens vernieuwd. De bewonerskamers zijn voorzien van nieuwe ledverlichting en nieuwe vloeren en ook de gangen zijn voorzien van nieuwe vloeren. In twee huiskamers is een nieuwe keuken geplaatst en als laatste zijn de activiteitenruimte en het winkeltje vernieuwd.

Het Woolde

Hengelo

Het eerste gebouw van de nieuwbouw Het Woolde is half juni in gebruik genomen. Daarna is de oude Lasondervleugel gesloopt. Ondertussen is gestart met de bouw van het tweede gebouw. De verwachting is dat de bouw van het tweede gebouw eind 2020 gereed is. Wilt u de bouw van Het Woolde volgen dan is dit mogelijk via YouTube of het online magazine van Deel. Hier vindt u een timelaps die mogelijk wordt gemaakt door de vrijwilligers van Carintreggeland-tv.

De Hiebendaal

Hengelo

De Hiebendaal is gerenoveerd. De kantoren, spreekruimtes en de kapsalon zijn mooi geworden. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn diverse stappen gemaakt. De verlichting en de dakbedekking zijn vernieuwd. De oude cv-ketels zijn vervangen voor nieuwe hr-ketels en de gaswarmtepomp is geplaatst. Er zijn warmwatercollectoren en zonnepanelen op het dakgeplaatst.

Waardevol

wonen

De bouwprojecten en renovaties worden gecoördineerd door Twinta, de vastgoedtak en dochter van Carintreggeland.

Wilt u in een Carintreggeland Huis komen wonen?

Bel 088 - 367 70 00 (lokaal tarief)

Deel dit artikel