Onder de indruk van verlichte boerderijen

De Boerderijverlichting rond Markelo is een bijzonder avonduitje. In oktober zijn boerderijen langs de 25 kilometer route iedere twee jaar tien dagen lang prachtig verlicht. SamenUit! verzorgde een gezellige bustocht.

Het gezelschap kijkt de ogen uit. Tijdens het uitje klinkt het geregeld ‘oh en ah’. Ook vrijwilliger Gerard Schouwink is onder de indruk van de mooi verlichte boerderijen in Markelo en de omliggende buurtschappen. “Ik heb 39 jaar bij Carintreggeland gewerkt, op de afdeling administratie. Nu ik met pensioen ben, begeleid ik uitjes van SamenUit!. Dat is ontzettend leuk en dankbaar werk. Hoewel er wekelijks uitstapjes zijn, ga ik één keer in de maand mee. De bestemmingen zijn heel divers. Ik ben al mee geweest naar de leuke dierentuin in Nordhorn, we hebben biggetjes geknuffeld, aardbeien geplukt en gevist in de visvijver bij Rossum.”

Gezellige praatjes

Tijdens uitstapjes als de Boerderijverlichting vindt Gerard het vooral belangrijk dat iedereen het naar de zin heeft en van een leuke dag/avond geniet. “Soms komen mensen samen, anderen zijn alleen. Ik maak met iedereen een praatje en help als iemand bijvoorbeeld ondersteuning nodig heeft bij het lopen. Het is een wisselwerking, ik zorg voor een beetje gezelligheid en heb zelf ook plezier.”

Indrukwekkend lichtspel

Ook deze avond in de bus is het heel gezellig. Terwijl de bus langs de vele mooi verlichte boerderijen rijdt, serveert Gerard de deelnemers koffie en cake. Onderweg wordt een paar keer gestopt; wie wil kan er even uit. De route voert niet alleen langs boerderijen, ook zijn er genoeg andere, veelal ludieke objecten te zien. “We reden langs een Vikingschip met bemanning en een kampvuur, langs Chateau Weiland en Chateau Migraine met een knipoog naar het televisieprogramma Chateau Meiland. De verlichte zendmast van Markelo maakte de meeste indruk. Die was zo mooi verlicht dat het leek alsof er een laken over wapperde. Al met al een zeer geslaagd uitstapje.”

Dankbare hulp

van vrijwilligers

Reisbureau SamenUit! organiseert verschillende kleinschalige uitstapjes voor ouderen binnen en buiten de regio. Hiervoor gebruikt Carintreggeland haar eigen rolstoelbussen. Deze uitstapjes worden begeleid door één of meerdere ervaren en zeer waardevolle vrijwilligers. Interesse of meer weten over vrijwilligerswerk bij SamenUit? Bel dan naar 074 367 7177 of mail naar samenuit@carintreggeland.nl.

Deel dit artikel