Zinvol en leuk vakantiewerk

Ze begonnen als vakantiekrachten bij Carintreggeland. Maar inmiddels werken Myrthe Grobben en Tamara Derksen er ook buiten de zomer.

Ze volgen beide de studie hbo-verpleegkunde Gezondheid & Technologie. Voor Tamara is het alweer de tweede zomer als vakantiekracht bij Carintreggeland. “De eerste zomer heb ik gewerkt in de brasserie van De Bellinckborg in Hengelo. Ik zat in mijn eerste jaar en had nog geen praktijkervaring in de zorg. Hoewel ik toen dus nog niet echt zorgverlenend werk deed, vond ik de communicatie met ouderen al wel heel leuk. Ik werk graag met ouderen. Hun ervaring en kennis en andere kijk op het leven vind ik boeiend.”

Warm Welkom

Ook Myrthe deed vorige zomer voor het eerst vakantiewerk bij Carintreggeland, bij verpleeg- en verzorgingshuis Hoog Schuilenburg in Almelo. “Omdat ik toen in mijn derde jaar zat, mocht ik al vrij snel zelfstandig werken en veel zelf doen. Ik werd ingezet als een niveau 3 verzorgende IG, wat betekende dat ik bijvoorbeeld medicatie mocht verstrekken en een avonddienst alleen mocht draaien. Maar er was zeker wel begeleiding. Ik kon meekijken, kreeg goede adviezen en er was altijd tijd om vragen te stellen. Ik heb ook een aantal bekwaamheidstesten gedaan voor ik bijvoorbeeld een blaasspoeling zelf mocht doen. Je wordt dus echt niet zomaar ‘losgelaten’.” Tamara vult aan: “Voor je aan het werk gaat, word je ook uitgenodigd voor de introductiebijeenkomst Warm Welkom. Daarin krijg je veel handige informatie en kun je al je vragen stellen. Ik vond dat heel prettig.”

Van steunkousen tot stoma

In eerste instantie was het Myrthes bedoeling om alleen in de vakantie bij Carintreggeland te werken, maar ze vond het zo leuk dat het haar bijbaan werd. Ook Tamara werkt niet meer alleen in de zomer bij Carintreggeland. “Ik kan hier zoveel in praktijk brengen van wat ik op school en tijdens stages leer. Het afgelopen jaar heb ik vooral gewerkt als ‘helpende’. Ik help mensen onder meer met opstaan, wassen, aankleden en douchen. Hoe meer je dat doet, hoe meer handigheid je erin krijgt. Het werk is heel afwisselend. Bij de ene bewoner trek je de steunkousen aan, bij de ander help je met het verschonen van een stoma. Verder werk ik op verschillende locaties en overal gaat het er net even anders aan toe. Daar leer je ook van. Het komende jaar mag ik, net als Myrthe, nog meer doen.”

Lekker verdienen

In de vakanties, maar ook daarbuiten kunnen Tamara en Myrthe zelf aangeven op welke dagen en tijden ze willen werken. “Afgelopen jaar hoefde ik maar twee ochtenden in de week naar school”, vertelt Myrthe. “Toen heb ik een tijdje bijna fulltime gewerkt. Maar nu loop ik vier dagen per week stage in een ziekenhuis en heb ik maar een paar uur per maand tijd. Dat is ook prima. Je kunt net zoveel werken als je zelf wilt. En het verdient ook nog lekker. “Klopt”, zegt ook Tamara. “Ik heb hiernaast nog een bijbaantje in de horeca. Daar hou ik echt een stuk minder aan over. Plus dat ik bij Carintreggeland ook nog eens waardevolle werkervaring opdoe.” Myrthe: “Ik kan het iedereen aanraden, vakantiewerk bij Carintreggeland. Zeker als je een studie in de zorg volgt.”

Zin in een leuke

vakantiebaan?

Volg je een opleiding in de zorg en wil je graag ervaring op doen? Of wil je gewoon een leuk zakcentje verdienen? Dan ontmoeten we je graag! Stuur een korte motivatie en je CV naar vakantiewerk@carintreggeland.nl. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Deel dit artikel