Duurzaam bouwen met beleving

Carintreggeland werkt hard aan waardevol wonen. Door onder meer duurzaam te (ver)bouwen en prettige woonomgevingen aan te leggen. Lees hier de ontwikkelingen.

Het Woolde

Hengelo

Het eerste deel van de nieuwbouw van Het Woolde is gereed. Half juni zijn de eerste bewoners in hun nieuwe woning getrokken. Na de loopwerkzaamheden wordt gestart met de bouw van het tweede gebouw. Naar verwachting is dit eind 2020 gereed.

De Hiebendaal

Hengelo

De Hiebendaal en Het Woolde worden van elkaar gescheiden. Tegelijkertijd vinden er werkzaamheden plaats die De Hiebendaal verduurzamen. De ketels op het dak zijn vervangen en er zijn gas­warmtepompen geplaatst. Om energie te besparen worden zonneboilers en zonnepanelen geïnstalleerd. De gangen worden verlicht middels ledverlichting. Ook wordt het dak gerenoveerd.

De Wieken

Delden

De gevel aan de kerkzijde is opnieuw opgemetseld zodat deze beter aansluit bij de uitstraling van het nieuwe St. Elisabeth. Daarnaast zijn er diverse werkzaamheden uitgevoerd om De Wieken te verduurzamen. De isolatie is vernieuwd, er zijn zonnepanelen en warmtepompen geplaatst, om zelf elektriciteit op te wekken en het gasverbruik te verminderen. Ook de gangen zijn opgeknapt.

Eugeria

Almelo

Op het binnenterrein van Eugeria is een grote belevingsgerichte tuin gerealiseerd. Stichting Zinderen heeft gekeken hoe ze de tuin goed kunnen laten aansluiten op de wensen van bewoners en medewerkers. In mei is het eerste gedeelte geopend: een dierenverblijf met geitjes, konijnen, kippen en cavia’s. De komende jaren wordt de tuin verder ingevuld.

St. Elisabeth

Delden

In het voorjaar is de tuin aan de zijde van ’t Kip opnieuw ingericht. Buro Mien Ruys tuin & landschapsarchitecten ontwierp een belevings­gerichte tuin. De nieuwe tuin heeft mooie looproutes, langs heerlijk ruikende planten, waar de bewoners prettig kunnen vertoeven en alle seizoenen kunnen beleven.

Humanitas

Hengelo

Bij Humanitas wordt recreatie­­zaal De Meent opgeknapt. Het plafond en de verlichting worden vernieuwd. De zaal krijgt een schilderbeurt en nieuw meubilair.

Wilt u bij ons wonen zonder een indicatie?

Bel 074 - 367 73 73

Wens om kleiner

te wonen?

Twinta verhuurt appartementen in de regio Twente. Heeft u als huurder van Twinta zorg nodig? Dan kunt u gebruik maken van de zorg- en welzijnsdiensten van Carintreggeland. Hierdoor kunt u langer zelfstandig blijven wonen. En kunt u niet meer thuis wonen? En heeft u een indicatie? Dan bent u van harte welkom in de verpleeghuizen van Carintreggeland die door heel Twente gevestigd zijn, zoals Humanitas, Het Woolde, St. Elisabeth en Eugeria.

Wilt u bij ons wonen met een indicatie?

Bel 088 - 367 70 00

Eerste bewoners feestelijk verhuisd

Na jaren van voorbereiding was het dinsdag 18 juni 2019 eindelijk zover. De eerste bewoners zijn verhuisd naar Het nieuwe Woolde. Het was een zonnige warme dag. De verhuisdag stond bol van festiviteiten voor de bewoners en de familie. 

Volgen via YouTube

Je kan de bouw van Het Woolde via YouTube volgen. Hier vindt je een timelaps van de bouw. De timelaps is gemaakt door vrijwilligers van Carintreggeland-tv.

Deel dit artikel