Voorwoord

Voor u ligt de nieuwe editie van Deel! Dit magazine komt met hulp van veel mensen tot stand: cliënten, collega’s, oud-medewerkers en vrijwilligers; waarvoor onze oprechte dank. Er gebeurt veel in de zorg en bij Carintreggeland. Ook in deze Deel! informeren wij u daar graag over.


De komende jaren neemt de druk op de zorg toe. Daar hoort u in de media veel over. Steeds meer ouderen gaan meer en langer gebruik maken van zorg. In verhouding zijn er in de toekomst minder zorgverleners. We staan daarom voor een maatschappelijke opgave die van ons innovatie en creativiteit vraagt. En dat doen we graag.


Wij zijn continu bezig om de zorgverlening aan te passen en te anticiperen op de toekomst. Zo zijn we gestart met de pilot Beeldzorg, een vernieuwde vorm van zorg waarbij cliënten en begeleiders op afstand contact met elkaar hebben via een smartphone of tablet. Ook vindt er een pilot plaats met robots. Als aanvulling op de gebruikelijke zorg. Deze robots wijzen bezoekers de weg en ondersteunen zorgcollega’s in de verpleeghuis bij de dagbesteding.


Het hele jaar ondernemen we activiteiten met en voor cliënten, die het leven net wat aangenamer maken. Bij mooi weer wandelen vrijwilligers wekelijks met cliënten van de Bellinckborg. Lekker de buitenlucht in! Ook kunnen cliënten mee met de vele uitstapjes die het reisbureau Samen Uit! organiseert. In Delden gaan acht cliënten van St. Elisabeth elk jaar met de medewerkers op vakantie. Mevrouw Hengeveld en mevrouw Sueters kijken met veel plezier terug. U leest hun vakantieverhaal in deze Deel!


Inmiddels is de vakantieperiode gestart. Veel collega’s gaan van hun welverdiende vakantie genieten, zodat zij daarna weer vol energie voor u klaar staan. Het is een hele puzzel om de bezetting voor de zomerperiode rond te krijgen. Met hulp van vakantiewerkers en medewerkers van kantoor proberen we de zorg voor de cliënten zo goed mogelijk door te laten gaan. Het kan zijn dat u daar iets van merkt, maar wij hopen dat u daar begrip voor heeft. En mocht het weer net zo’n warme zomer worden, dan vindt u in dit nummer tips van de diëtiste om het hoofd koel te houden.Wij wensen u veel leesplezier en een fijne zomerperiode!

Jeroen Kleinjan en Heidi de Bruijn


Raad van Bestuur Carintreggeland

Deel dit artikel