Genieten als wandelvrijwilliger

Iedere woensdagmiddag half drie is het vaste prik. Een aantal bewoners van Bellinckborg in Hengelo gaat dan een uurtje lekker naar buiten met de wandelvrijwilligers.

“We gaan er altijd op uit, alleen als het regent niet,” vertelt wandelvrijwilliger Jack. “Voor de bewoners is het heerlijk om er op uit te gaan. Ze kijken er vaak echt naar uit. Een aantal van hen krijgt niet veel bezoek, des te fijner vinden ze het om samen naar buiten te gaan.”

Heel gezellig clubje

Niet alleen de bewoners genieten van de wekelijkse wandeling. De wandelvrijwilligers genieten er zelf net zoveel van. Vrijwilligster Christa: “We hebben een heel gezellig en sociaal clubje. Buiten de woensdagmiddag om houden we elkaar via onze WhatsApp-groep op de hoogte van nieuwtjes. Zelf wandel ik nu bijna drie jaar mee, net iets korter dan Jack. Dit doe ik naast mijn werk. Mijn man Jonnie is al langer wandelvrijwilliger en zodoende ben ik er ook bijgekomen. Ik leer meteen de stad beter kennen, we wonen hier namelijk pas sinds 2010.”

Veel te zien onderweg

De wandelclub heeft geen vaste wandelroute. “We wandelen geregeld naar de Houtmaat waar we aan de waterkant even gaan zitten. Of we lopen naar de kinderboerderij. En als het kermis is, gaan we de stad in en eten we een oliebol of een ijsje. Op de warenmarkt hebben we wel eens mandarijntjes gekregen van een marktman. Onderweg praten we over alles en nog wat en we maken onderling graag grappen. Daar reageren de bewoners altijd heel mooi op.”

Dubbel genieten

Zowel Jack als Christa zijn niet alleen wandelvrijwilliger omdat ze zelf graag wandelen. Christa: “Het is heel dankbaar werk. Ik hoop dat als ik later oud ben, er ook vrijwilligers zijn die met mij gaan wandelen.” Ook Jack is met veel plezier vrijwilliger. “Na mijn pensioen wilde ik graag wat doen. Ik ben sportief, dus wandelen lag voor de hand. Maar ik doe het vooral voor de ouderen hier. Je ziet ze enorm genieten van zo’n middagje uit. Daar doe je het voor!”


Vrijwilliger

worden?

De wandelgroep van Bellinckborg bestaat uit negen vrijwilligers. Eén uurtje per week gaan ze op stap met een aantal bewoners. Meer enthousiaste wandelliefhebbers zijn altijd welkom. Ook voor andere locaties van Carintreggeland. Voor wie van fietsen houdt, kan op verschillende locaties met een bewoner op pad met de duofiets. Wilt u meer informatie of u meteen opgeven? Neem dan contact op met de Meld en Zorg Centrale 088 - 367 7000. Zij brengen u in contact met een coördinator. Of klik hier.

Deel dit artikel