Samen genieten van een verwendag

De heer Wilmink (80) en mevrouw Jansen (79) uit Hengelo wonen niet meer samen. Dankzij reisbureau Samen uit! kunnen ze er nog wel met elkaar op uit. Deze keer naar het Oranjemuseum in Diepenheim.

Mevrouw Jansen kijkt haar ogen uit in het Twents-/Oranjemuseum Nieuw Haghuis in Diepenheim. Niet zo verwonderlijk. Waar je ook kijkt, overal staat Oranjecuriosa. Serviesgoed, vingerhoedjes, foto’s, koekblikken, tegeltjes, linnengoed. Het museum heeft een uitgebreide en bonte verzameling. “Ik ben hier nog nooit geweest, maar het is prachtig!”, vertelt ze met een brede glimlach. Haar partner, de heer Wilmink, is ook onder de indruk van al het moois wat hij ziet. “Het is mooi om te zien. En het verhaal over alle Twentse tradities en gebruiken vind ik ook erg interessant.”

Eerste keer

Het stel is al ruim veertig jaar bij elkaar, is nooit getrouwd maar heeft altijd gelukkig samen gewoond. Sinds een paar maanden wonen ze niet meer samen. Mevrouw Jansen is vanwege haar dementie verhuisd naar een verpleeghuis. Meneer Wilmink woont nog thuis. Ze zien elkaar geregeld en één middag in de week komt mevrouw Jansen naar huis. Meneer Wilmink: “Toen we nog samenwoonden, gingen we regelmatig op stap met reisbureau Samen Uit!. Het is nu de eerste keer dat we samen een uitje hebben sinds ik alleen woon.”

Amalia gebak

Mevrouw Jansen en meneer Wilmink worden net als hun medepassagiers in de watten gelegd door de vrijwilligers van Samen Uit! en het Oranjemuseum. Na ontvangst met Amalia gebak en een kop koffie krijgen ze een persoonlijke rondleiding door het museum. Mevrouw Jansen in een rolstoel, meneer Wilmink ernaast met zijn rollator. Beiden genieten zichtbaar van hun middag samen. “Het is fijn dat het zo goed geregeld is. Ik ben thuis opgehaald en word na afloop ook weer thuis afgezet. Mijn vrouw halen en brengen ze persoonlijk naar haar kamer. Het is heerlijk om zo even weg te zijn. Het voelt als een verwenmiddag.”

Op stap

met...

Samen leuke dingen doen. Binnen en buiten de regio. Reisbureau Samen Uit! organiseert uitstapjes voor ouderen. Met een eigen rolstoelbus gaan ouderen samen met vrijwilligers op stap. Het aanbod is heel divers; van een museum, een theatervoorstelling, tot een rondwandeling door een mooi park of rondrit door het mooie Twente. Tijdens de uitjes houden we rekening met de wensen en ‘uitdagingen’ van de deelnemers. Bel voor het actuele reisaanbod naar 074 - 367 71 77 of kijk op de website www.carintreggeland.nl.

Deel dit artikel