“Het rooster is weer rond!”

Elk jaar opnieuw is het voor planners in de zorg een grote uitdaging om een sluitend rooster voor de zomerperiode te maken. En dat vergt veel gepuzzel.

Janiekke Wessels, planner in De Weijdehof in Almelo en Ron Heimink, verantwoordelijk voor het rooster van de teams wijkverpleging in Almelo, hebben de klus inmiddels geklaard. “Dat moet ook wel, want je gunt collega’s uiteraard dat ze van een welverdiende vakantie kunnen gaan genieten”, zegt Janiekke. Ron vertelt dat hij in z’n hoofd het hele jaar bezig is met het zomerrooster. “Als er bij ons in de winter een goede stagiaire werkt, probeer ik die al vast te houden voor de zomerperiode, bijvoorbeeld door hem of haar een nul-urencontract aan te bieden. Meer dan de helft van de zomerwerkers komt uit de groep stagiaires, die het tijdens hun stage heel goed naar hun zin hadden.”

Betrokken team

Janiekke is ook al vanaf januari bezig met de invulling van personeel in de zomerperiode. “Soms heb je het geluk dat een team de vakanties heel mooi spreidt.” Maar Janiekke weet eigenlijk nu al dat ze personeel tekort gaat komen in de zomer. “Er kunnen collega's uitvallen door ziekte. En de collega’s die hen normaal gesproken zouden kunnen vervangen, zijn dan op vakantie en dus niet bereikbaar.”

Of dat grote druk geeft? “Nee hoor,” zegt Janiekke, “geen druk, maar wél een stukje gezonde spanning. Ik weet dat het altijd weer goedkomt, met hulp van andere collega’s die hun zorghart laten spreken.” Ook Ron heeft die ervaring. “Een zomerrooster is kwetsbaar.” Janiekke: “Je bent afhankelijk van collega's die extra uren willen komen helpen. Hun hulp is ontzettend fijn.” “Klopt”, zegt Ron. “En die laatste dienst, die je met geen mogelijkheid kunt slijten... die draai ik gewoon zelf.” Gelukkig hebben zowel Ron als Janiekke een sterk betrokken team. “Collega’s zijn telkens opnieuw bereid om extra te werken. Zonder hun inzet kunnen wij helemaal niets.”

Spin in het web

Roostermaker, het klinkt simpel. Maar Janiekke en Ron weten beter. “Onze taak behelst zóveel meer. We zijn een spin in het web van de organisatie en spelen constant in op onverwachte situaties. Daarvoor moet je een groot probleemoplossend vermogen hebben, empathisch én stressbestendig zijn. Gelukkig krijgen we van Carintreggeland veel vrijheid om ons gezamenlijke doel te bereiken; oog houden voor de balans en gezondheid van onze zorgwerkers.”

Waardevol

werken

Werken in de zorg doet er echt toe. Als medewerkers gezond, fit en met plezier aan het werk zijn, kunnen ze bijdragen aan een waardevol leven voor cliënten. Bij Carintreggeland noemen we dat Waardevol werken. Medewerkers hebben regie over hun werk. Wat ze doen staat vast. Maar hoe we dat doen, bepalen ze zelf. Want zorgteams kennen de cliënt en weten welke behoefte een cliënt heeft. Dus door zelf deze ruimte te krijgen, kunnen ze zorg bieden die aansluit op wat een cliënt wil.

Carintreggeland in RTL4 programma 'Van Passie naar Droombaan'

Deel dit artikel