Groeten uit
De Lutte

In september gaan de acht bewoners van afdeling de Noordmolen van het St. Elisabeth in Delden weer op vakantie. Ondersteund door het complete team van medewerkers. “Wij genieten net zo van die drie dagen in De Lutte als zij.”

Mevrouw Hengeveld en mevrouw Sueters, bewoners van het St. Elisabeth in Delden, bladeren samen door de fotoboeken van de vorige vakantie. “Op deze foto zie ik er wel ouder uit dan ik ben”, vindt mevrouw Sueters (94). Mevrouw Hengeveld geeft haar leeftijd niet prijs. “Vraag maar aan de burgemeester, die weet het wel.” Mevrouw Sueters wijst op een foto naar de strook lupines achter haar. “Het is er zo mooi groen. Ik ben graag in de natuur.”

Bonte avond

“Dat is inderdaad een van de grote voordelen van deze mini-vakantie”, zegt verzorgende Wilma van het Bolscher. “Omdat we ter plaatse geen vervoer hebben, rijden we mensen in de rolstoel van a naar b. Dat betekent dat we veel buiten zijn en daar genieten ze enorm van.”

“We wandelen naar het arboretum, naar het pannenkoekenhuis of halen even een ijsje of een visje op de markt”, gaat collega Karin Antvelink verder. “Ook het dagelijkse bezoekje aan de kerk, waar ze een kaarsje kunnen aansteken, wordt erg gewaardeerd. We organiseren een high tea in huis en houden een bonte avond met liedjes en stukjes. Het is dus echt vakantie.”

Teamgeest

Wilma: “Ook van de extra persoonlijke aandacht leeft iedereen op. Om deze vakantie mogelijk te maken, gaan we namelijk met het hele team mee, plus een vrijwilliger. We weten inmiddels precies hoe we de vakantie soepel en fijn kunnen laten verlopen en hebben het hartstikke leuk met elkaar. Voor ons als team is het dus net zo gezellig als voor de bewoners.” Ook de familieleden van de bewoners zijn erg enthousiast. Karin: “We krijgen altijd tássen vol met lekkere dingen mee. De familie komt ook altijd een avond langs. Dan zorgen we voor een buffetje en eten we samen. Het is een groot succes, elk jaar weer.”
De volgende vakantie in De Lutte is in september. Mevrouw Hengeveld en mevrouw Sueters hebben er nu al zin in.

Blij met

extra gelden

Vanaf januari 2019 zijn er extra kwaliteitsgelden beschikbaar. Binnen Carintreggeland worden deze middelen ingezet om bewoners méér aandacht te kunnen geven. Zo wordt er in sommige huizen een extra middagdienst ingezet, om aan te schuiven bij een spel, samen te wandelen of de krant te lezen. Of een extra late dienst waardoor er dan meer tijd is voor bewoners. Zorgmedewerkers, cliënten, hun familieleden en vrijwilligers geven aan dat ze blij zijn met deze extra gelden.

Deel dit artikel